La botifarra negra, la gran desconeguda

publicat a:aa Destacades, Novetats | 0

Elaborem la nostra botifarra negra amb més d’un 70% d’ingredients proteics, principalment a base de cotnes; una de les parts del porc més riques en proteïnes amb un menor contingut en greix. Entre aquestes proteïnes, en destaca el col·lagen, una proteïna formada principalment a base d’aminoàcids (glicina, prolina i lisina), i que ajuda a mantenir part de l’estructura i flexibilitat dels nostres tendons i articulacions.

Conté només 295 calories per cada 100g de producte. A més a més, sense sucres afegits, esdevé un producte amb un baix contingut en hidrats de carboni i sucres. Cal destacar també, l’elevat contingut de ferro.

En l’àmbit nutricional, podem considerar que la nostra botifarra presenta un alt contingut en greixos insaturats, ja que més del 45% dels greixos que conté el producte procedeixen de greixos monoinsaturats i aquests aporten més del 20% del valor energètic del producte.

Podríem dir, per tant, que la nostra botifarra negra esdevé una millor opció davant d’altres productes alimentaris més processats i de menor contingut nutricional, com ara snacks salats, formatges o altres embotits.